NaslovnicaDownload
Advertisement
    croJoomla - Joomla na hrvatskom


Tablica - Kategorija Sadržaja Ispis E-mail
Prijevod: Tanja   

--

Izbornička stavka Tablica - Kategorija Sadržaja kreira link za kategoriju sadržaja, koji prikazuje kategoriju kao tablicu koja prikazuje sve objavljene sadržaje u toj kategorija, sa naslovima kao linkovima na koje se može kliknuti.

Detalji:
Naslov : Upišite ime izborničke stavke kako će se prikazivati u izborniku vaših stranica. Ako ostavite prazno, automatski će se koristiti ime Kategorije.

Kategorija : Sa popisa odaberite jednu od objavljenih kategorija. Popis kategorija identičan je onom u Sadržaj -> Kategorije.

URL : URL za ovaj kontakt/sadržaj prikazati će se nakon što kliknete na Primjeni/Spremi ikonu.

Roditelj : Odaberite 'Top' ako želite da se vaš novi link nalazi na nivou primarne navigacije. Možete ovaj link staviti i pod neku izborničku stavku izbornika, kao pod-stavku, tako što će te tu izborničku stavku odabrati kao Roditelja.

Redoslijed: Joomla uvijek dodaje nove izborničke stavke na posljednje mjesto izbornika. Redoslijed možete mjenjati naknadno, prilikom uređivanja izbornika. Na padajućem popisu odaberite izborničku stavku nakon koje će se prikazivati vaša nova stavka.

Pristupni Nivo: Određuje tko će imati pristup ovom sadržaju.

Objavljeno: Određuje da li će izbornička stavka biti objavljena ili ne. Prema standardnim postavkama, nova izbornička stavka uvijek je objavljena.

Parametri:
Ikona: Omogućava vam da odaberete ikonu koja će se prikazivati sa lijeve ili desne strane izborničke stavke. Ikona mora biti pohranjena u direktorij /images/stories. Nadalje, da bi se ikona prikazivala, parametar 'Izborničke Ikone' u Moduli -> Moduli -> [naziv-izbornika] treba biti postavljen na opciju 'Da'.

Page Title: Show/Hide the page(s) title.

CSS Sufiks: Omogućava vam posebno uređivanje stila za ovu stranicu. Sufiks kojeg upišete automatski se dodaje CSS klasama za ovu stranicu.

Natrag dugme: Određuje da li će se prikazivati ili sakriti tekst link "Natrag" koji se pojavljuje na dnu stranice, a koji vraća korisnike na prethodno posjećenu stranicu. Padajući popis omogućava vam odabir opcije 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži').

Redoslijed: Kontrolira redoslijed po kojem će se prikazivati sadržaji na stranici njihove kategorije. U padajućem izborniku možete odabrati jednu od slijedećih opcija:

  • Primarno: Slaže sadržaje prema redoslijedu definiranom u upravljanju sadržajima (Sadržaj -> Svi Sadržaji)
  • Naslov (A-Z): Slaže sadržaje po abecednom redu
  • Naslov (Z-A): Slaže sadržaje po obrnutom abecednom redu
  • Po redu unosa: Slaže sadržaje prema redoslijedu određenom u upravljanju sadržajima (Sadržaj -> Svi Sadržaji)

Format Datuma: Određuje format za datume za sadržaje koji će se objaviti u tablici kategorije. (Vidite Administratorski priručnik za detaljne informacije).

Datum: Prikaži/Sakrij stupac za datum u tablici kategorije. Možete odabrati opciju 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži') ili možete zaobići Globalnu Konfiguraciju (samo za ovu stranicu) odabirom opcije 'Da' ili 'Ne'.

Autor: Prikaži/Sakrij stupac sa imenom autora. Možete odabrati opciju 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži') ili možete zaobići Globalnu Konfiguraciju (samo za ovu stranicu) odabirom opcije 'Da' ili 'Ne'.

Naslov: Prikaži/Sakrij stupac sa naslovom. (Ne preporučamo!)

Hitova: Prikaži/Sakrij stupac sa brojem posjeta za svaki sadržaj. Možete odabrati opciju 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži') ili možete zaobići Globalnu Konfiguraciju (samo za ovu stranicu) odabirom opcije 'Da' ili 'Ne'.

Naslovi Stupaca: Prikaži/Sakrij naslove stupaca (*Datum,* *Naslov,* *Autor,* i *Posjeta*) na stranici za kategoriju.

Navigacijska Traka: Prikaži/Sakrij navigacijsku traku na stranici za kategoriju. Ona prikazuje linkove za druge stranice (npr. << Početna < Prethodna 1 2 Slijedeća > Posljednja >> ).

Odabir Sortiranja: Prikaži/Sakrij padajući izbornik uz pomoć kojeg korisnici mogu birati način sortiranja elemenata na stranici (Vidi Administratorski priručnik za više informacija). Promjene koje korisnici naprave neće utjecati na prikazivanje stranica drugim korisnicima.

Odabir Broja Elemenata: Prikaži/Sakrij padajući izbornik pomoću kojeg korisnici mogu mijenjati broj prikazanih elemenata (detalji ispod).

Prikazano Sadržaja: Određuje standardni broj elemenata koji će se prikazati u padajućem padajućem izborniku. Ovaj broj određuje broj sadržaja koje će korisnik vidjeti na stranici za kategoriju.

Filter: Prikaži/Sakrij Filter polje.

Filter Polje: Kontrolira na koje polje se odnosi filter. Opcije su Autor (Autor sadržaja), Naslov (Naslov sadržaja) i Hitova (broj posjeta sadržaja).

Ostale Kategorije: Prikaži/Sakrij listu ostalih kategorija pri pregledu kategorije. Ako se prikazuju, njihovi nazivi biti će linkovi na koje će se moći kliknuti.

Prazne Kategorije: Prikaži/Sakrij prazne kategorije, bez objavljenih sadržaja.

Opis Kategorije: Prikaži/Sakrij opis svake kategorije. Opisi kategorija definirani su na stranicama za Kategorije, koje su dostupne u Upravljanju Kategorijama (Sadržaj -> Kategorije). Opisi se nalaze ispod tablice za kategoriju.

# Elemenata: Prikaži/Sakrij broj sadržaja u svakoj kategoriji.

Zadnja Promjena ( ponedjeljak, 22 svibnja 2006 )
 
Početak
Tražilica
Administracija Joomla 1.0.x
Pretraživanje
Login za Prevoditelje

Zaboravili ste šifru?