NaslovnicaDownload
Advertisement
    croJoomla - Joomla na hrvatskom


Korisnički Izbornik Ispis E-mail
Prijevod: Tanja   

Korisnički Izbornik


Modul 'Korisnički Izbornik' je instanca mod_mainmenu modula izlistanog u Moduli -> Moduli čije ime 'usermenu' je definirano u Upravljanju Izbornicima.

Korisnički Izbornik obično sadrži linkove za uređivanje ili provjeru sadržaja. On može također sadržati linkove za sadržaje vaših web stranica za koje ne želite da budu dostupni svim posjetiteljima.

Pristup Korisničkom Izborniku

Korisnički Izbornik mogu vidjeti samo registrirani korisnici kada se prijave na vaše stranice (ako je izbornik u konfiguraciji Modula objavljen s parametrom pristupa Registered). To je standardna, unaprijed određena Joomla postavka za 'Korisnički Izbornik'.

Za kreiranje korisničkog izbornika, kreirajte novi izbornik i njegov modul, postavite pristup na Registered (ako želite da svi registrirani korisnici budu u mogućnosti vidjeti taj izbornik) ili Special (ako želite da samo posebni korisnici mogu vidjeti taj izbornik). Registered i Special korisnici definirani su u Upravljanje Korisnicima (Konfiguracija -> Upravljanje Korisnicima -> Dodavanje/Uređivanje Korisnika).

Vi također možete odlučiti da samo određene stavke izbornika imaju 'Special' pristup. Na primjer, 'Registered' korisnici mogu imati pristup izborničkoj stavki 'Detalji' ali ne i stavkama 'Unos Vijesti', 'Unos Web Linka' ili 'Unos mojih objekata'.
Da bi ste kreirali ovakav izbornik, trebate modulu Korisnički Izbornik dati 'Registered' pristup a njegovim pojedinim stavkama 'Special' pristup.
Za konfiguraciju izborničkih stavki u Korisničkom Izborniku, otiđite u Izbornici -> usermenu. Za svaku izborničku stavku odredite stupanj pristupa koji želite.

Rezultat takve konfiguracije biti će da samo korisnici koje ste definirali kao 'Special' mogu vidjeti izborničke stavke s takvim pristupom i unositi svoje sadržaje sa stranica za posjetitelje/Frontenda, dok će 'Registered' korisnici imati pristup samo njihovim 'Detaljima', a 'Public' korisnici neće uopće vidjeti ovaj izbornik.

Uobičajene Izborničke Stavke

Neki URL su neophodni za standardni Joomla korisnički izbornik. Ako greškom izbrišete ovaj izbornik, možete kreirati novi izbornik pa u njemu kreirati Link - Url izborničke stavke sa slijedećim URL:
  • index.php?option=com_user&task=UserDetails dozvoljava korisnicima pristup njihovim korisničkim detaljima (kada su registrirani).
  • index.php?option=com_content&task=new&sectionid=1&Itemid=0 dozvoljava korisnicima s adekvatnim pristupom da direktno unose sadržaje za sekciju Vijesti. Standardni ID za sekciju Vijesti je 1. Možete zamjeniti sectionid=1 dio URL-a sa bilo kojim drugim sectionid=a gdje je 'a' ID # jedne od vaših objavljenih sekcija (ovi ID Sekcije izlistani su u Sadržaj -> Sekcije)
  • index.php?option=com_weblinks&task=new dozvoljava korisniku da predloži novi Weblink
  • index.php?option=com_user&task=CheckIn dozvoljava korisniku da dozvoli uređivanje sadržaja koje je on uredio
Drugi primjeri
    • index.php povezati će link s vašom naslovnicom
-------------------

Zadnja Promjena ( utorak, 09 svibnja 2006 )
 
Početak
Tražilica
Administracija Joomla 1.0.x
Pretraživanje
Login za Prevoditelje

Zaboravili ste šifru?