NaslovnicaDownload
Advertisement
    croJoomla - Joomla na hrvatskom


Upravljanje Izbornicima : Main Menu i drugi izbornici Ispis E-mail
Prijevod: Tanja   

Ova stranica prikazuje popis izborničkih stavki za odabrani izbornik.

Ikone Alata:
Novo : Kliknite na ovu ikonu za kreiranje nove stavke izbornika

Uredi : Kliknite na ovu ikonu za uređivanje postojeće izborničke stavke.

Objavljeno i Neobjavljeno : Ove ikone imaju istu funkciju kao i ikona stupca "Objavljeno". Kliknite na bilo koju od ovih ikona za objavljivanje ili neobjavljivanje bilo koje stavke. Ove ikone možete koristiti tako što će te označiti više stavki odjednom.

Premjesti : Kliknite na ovu ikonu za otvaranje novog "Premjesti Izborničke Stavke" prozora gdje možete odabrati premještanje određene "Izborničke Stavke" ili neke njene pod-stavke u drugi postojeći izbornik. Možete označiti i premjestiti više stavki odjednom.

Kopiraj : Kliknite na ovu ikonu za otvaranje novog "Kopiraj Izborničke Stavke" prozora gdje možete kopirati određene izborničke stavke i njihove pod-stavke u drugi postojeći izbornik. Možete označiti i kopirati više stavki odjednom.

u Smeće : Kliknite na ovu ikonu za slanje izborničke stavke u Smeće. Možete označiti i poslati u Smeće više stavki odjednom.  Izborničke stavke mogu se vratiti iz Smeća putem administrativnog izbornika: Konfiguracija stranica ->Upravljanje Smećem. Zatim odaberite opciju Izborničke stavke.

Odustani : Kliknite na ovu ikonu za odustajanje od bilo kakvih promjena koje ste napravili u stupcu za "Redoslijed" ako niste prije toga kliknuli na ikonu "Spremi redoslijed". Vratiti će te se na prethodnu stranicu.

Stupci:
Stavka : Ovo je naziv linka kako se prikazuje na vašim stranicama. Kliknite na naziv za uređivanja parametara te stavke. Ikona lokota pored naziva stavke pokazuje da je ona zaključana za uređivanje. Da bi ste omogućili uređivanje kliknite na naslov stavke ako ste vi bili posljednja osoba koja je uređivala tu stranicu. Zatim kliknite na 'Spremi' ili 'Odustani' ikonu za omogućavanje uređivanja. Ako je drugi korisnik zaključao stavku, kontaktirajte njega ili administratora vaših stranica.

Objavljeno: Pokazuje da li je izbornička stavka objavljena ili neobjavljena. Kliknite na ikonu za promjenu njenog statusa.

Presloži : Prikazuje poredak izborničkih stavki u izborniku. Kliknite na ikonu strelice za pomicanje stavke gore ili dolje.

Redoslijed : Pokazuje redoslijed izborničkih stavki u izborniku. Za promjenu redoslijeda upišite redni broj kojeg želite da ta stavka ima. Možete promjeniti redoslijed bilo koje dvije stavke odjednom. Zatim kliknite na ikonu "Spremi redoslijed" koja se nalazi pored naziva stupca "Redoslijed".

NAPOMENA: Stupci Presloži i Redoslijed pokazuju relativan položaj glavne stavke i njenih pod-stavki. Ako premjestite glavnu stavku, premještaju se i njene pod-stavke. Prikazani redoslijed pod-stavki je relativan u odnosu na njihovu glavnu stavku.

Pristup : Kliknite na 'Pristup' za promjenu vrste pristupa za tu stavku.

Itemid: Pokazuje 'id' izborničke stavke u bazi podataka.

Tip: Tip linka koji se koristi za ovu izborničku stavku. Ako je u pitanju "Link - Element sadržaja"ili "Link - Statični sadržaj ", možete direktno urediti sadržaj klikom na tip izborničke stavke.

CID: Pokazuje "componentid" za ovu specifičnu stavku izbornika u bazi podataka.

Druge funkcije dostupne iznad i ispod popisa:

Max. Nivoa: Odaberite maksimalan broj nivoa za dubinu prikazivanja stabla izbornika na ovoj stranici.

Filter: Upišite ključnu riječ koju tražite u naslovima izborničkih stavki.

Prikaži #: Odaberite koliko izborničkih stavki će se prikazati na popisu.
NAPOMENA: Ova postavka vrijediti će za sve popise na svim stranicama sve dok ste u Adminstratorskom sučelju. Standardna vrijednost za duljinu popisa može se urediti i u Globalnoj konfiguraciji.

-------------------
NAPOMENA:  Ako imate prijedloge/ispravke za ovaj članak Pomoći, pošaljite ih na doc forum.
Pošaljite prijedloge, izmjene i ispravke dokumentacije
http://forum.joomla.org/index.php/board,59.0.html

Hvala vam!

Michelle Bisson
Documentation Team Co-Leader

Zadnja Promjena ( utorak, 09 svibnja 2006 )
 
Početak
Tražilica
Administracija Joomla 1.0.x
Pretraživanje
Login za Prevoditelje

Zaboravili ste šifru?