Link - Tekuća Vijest Ispis E-mail
Prijevod: Tanja   

--  

Izbornička stavka Link - Tekuća Vijest kreira link za postojeće tekuće vijesti. Tekuće vijesti primaju se od bilo kojih web stranica koje omogućavaju pristup svojim vijestima koristeći RSS format. Joomla ima integrirani čitač takvih vijesti. Tekuće vijesti možete prikazivati na vašim stranicama i putem kreiranja modula u Modulima (Moduli -> Moduli -> Novo).

Detalji:
Ime: Upišite ime izborničke stavke koje će se prikazivati na izborniku vaših stranica.

Tekuća Vijest : Sa popisa Tekućih vijesti objavljenih na vašim stranicama odaberite Tekuće vijesti za link. Popis je identičan popisu u Komponente -> Tekuće Vijesti -> Tekuće Vijesti.

URL : URL će se prikazati nakon što kliknete Primjeni/Spremi ikonu.

Otvori u : Ovdje možete odabrati između 3 opcije. 'Istom prozoru' otvara link u istom prozoru u kojem se na taj link klikne, 'Novom prozoru' otvara link u potpuno novom prozoru, 'Novom prozoru bez navigacije' otvara link u pop-up prozoru u kojem nema navigacije već samo scroll bars/kliznu traku koja omogućava mjenjanje veličine prozora.

Roditelj : Odaberite 'Top' ako želite da se vaš novi link nalazi na nivou primarne navigacije. Možete ovaj link staviti i pod neku izborničku stavku izbornika, kao pod-stavku, tako što će te tu izborničku stavku odabrati kao Roditelja.

Redoslijed: Joomla uvijek dodaje nove izborničke stavke na posljednje mjesto izbornika. Redoslijed možete mjenjati naknadno, prilikom uređivanja izbornika. Na padajućem popisu odaberite izborničku stavku nakon koje će se prikazivati vaša nova stavka.

Pristupni Nivo: Određuje tko će imati pristup ovom statičnom sadržaju.

Objavljeno: Određuje da li će izbornička stavka biti objavljena ili ne. Prema standardnim postavkama, nova izbornička stavka uvijek je objavljena.


Parametri:
Ikona: Omogućava vam da odaberete ikonu koja će se prikazivati sa lijeve ili desne strane izborničke stavke. Ikona mora biti pohranjena u direktorij /images/stories. Nadalje, da bi se ikona prikazivala, parametar 'Izborničke Ikone' u Moduli -> Moduli -> [naziv-izbornika] treba biti postavljen na opciju 'Da'.

CSS Sufiks: Omogućava vam kreiranje posebnog stila stranica. Sufiks kojeg upišete automatski će se dodati CSS klasama za ovu stranicu.

Natrag dugme: Određuje da li će se prikazivati ili sakriti tekst link "Natrag" koji se pojavljuje na dnu stranice, a koji vraća korisnike na prethodno posjećenu stranicu. Padajući popis omogućava vam odabir opcije 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži').

Naslov Stranice: Tekst koji će se prikazivati na vrhu stranice.

Naslov Stranice : Prikaži/Sakrij naslov stranice.

Slike : Prikaži/Sakrij sliku tekućih vijesti koju definira website koji šalje vijesti. Ako definirate ovu sliku u drugim Joomla stranicama, to će biti u 'Tekućim Vijestima' (Komponente - >Tekuće Vijesti).

Uvodni Tekst : Prikaži/Sakrij uvodni tekst prije liste članaka (njega definira website koji šalje vijesti).

Opis Članka : Prikaži/Sakrij opis članka ili uvodni tekst. Ako odaberete 'Ne' onda će se prikazivati samo naslov primljenog članka.

Broj Riječi : Omogućava vam da ograničite veličinu teksta za opis članka. 0 će prikazati cijeli tekst. Veličina teksta ovisi i o parametrima koje je definirao website koji šalje vijesti.

Zadnja Promjena ( ponedjeljak, 22 svibnja 2006 )
 
[ Natrag ]