Blog - Sekcija Ispis E-mail
Prijevod: Tanja   

--

Stavka izbornika Blog - Sekcija dodaje link koji izlistava podatke objavljene u sekcijama vašeg Sadržaji.

Details:
Ime : Upišite ime izborničke stavke koje će se prikazivati na izborniku vaših stranica.

Sekcija : Ovdje možete odabrati sve, jednu ili više sekcija.

URL : URL ove izborničke stavke prikazati će se nakon što primjenite/spremite promjene.

Roditelj : Odaberite *Top* ako želite da se izbornička stavka pojavi na nivou primarna navigacije izbornika. Novu izborničku stavku možete postaviti i ispod neke druge izborničke stavke, tako što će te odabrati tu već postojeću izborničku stavku kao Roditelja nove izborničke stavke.

Redoslijed: Prema unaprijed određenim postavkama, Joomla uvijek dodaje nove izborničke stavke na posljednje mjesto izbornika. Nakon što spremite vašu novu izborničku stavku, možete promjeniti redoslijed stavki, u padajućem popisu odaberite stavku nakon koje će se prikazati ova nova stavka.

Pristupni Nivo: Određuje tko će moći vidjeti ovu izborničku stavku.

Objavljeno: Određuje da li će izbornička stavka biti objavljena ili ne. Prema unaprijed određenim postavkama, nove izborničke stavke se objavljuju.

Parametri:
Ikona: Omogućava vam postavljanje ikone koja će se pojavljivati sa lijeve ili desne strane izborničke stavke. Ikona se mora nalaziti u direktoriju /images/stories. Nadalje, da bi se ikona prikazivala, opcija 'Prikaži stavke izbornika' u Parametrima modula, u Moduli -> Moduli -> [ime-izbornika], treba biti postavljena na 'Da'.

CSS Sufiks: Omogućava vam sa postavite poseban stil za stranicu koju otvara izbornička stavka. Sufiks kojeg ovdje upišete automatski se dodaje CSS klasama za ovu stranicu, one se trebaju definirati i u CSS stylesheet da bi se primjenjivale.

Natrag Dugme: Određuje da li će se prikazivati ili sakriti tekst link "Natrag" koji se pojavljuje na dnu stranice, a koji vraća korisnike na prethodno posjećenu stranicu. Padajući popis omogućava vam odabir opcije 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži').

Naslov stranice: Tekst koji će se prikazivati na vrhu stranice.

Prikaži/Sakrij Naslov Stranice: Skriva ili prikazuje Naslov Stranice kojeg ste definirali u polju iznad.

# Vodećih: Broj sadržaja koji će se prikazati kao vodeći (prikazuju se po širini prostora za prikazivanje sadržaja). Ovi sadržaji prikazati će se sa uvodnim tekstom kojeg ste definirali kao Uvodni tekst za pojedini sadržaja.

# Uvoda: Broj sadržaja za koje će se prikazati Uvodni tekst (sa uvodom kojeg ste definirali u polju za Uvodni tekst) u stupcima koje će te definirati nakon ovoga (ako odaberete samo jedan stupac, svi sadržaji prikazati će se kao i # Vodeći sadržaji).

# Stupaca: Broj stupaca u kojima će se prikazati sadržaji za koje se prikazuje Uvodni tekst.

# Linkova: Broj sadržaja koji će se prikazati kao naslov koji je link, bez Uvodnog teksta. Ovi sadržaji prikazivati će se ispod Vodećih i Uvod sadržaja.

Redoslijed kategorija: Ako stranica prikazuje sadržaje iz nekoliko kategorija, sadržaji se mogu grupirati po kategoriji, pa zatim po primarnom redoslijedu (koji se određuje ispod, u polju za Primarni Redoslijed). U padajućem popisu možete odabrati jednu od slijedećih opcija: :

 • 'Ne, redoslijed samo po primarnom redoslijedu': Redoslijed sadržaja određen je samo putem Primarnog redoslijeda koji je određen ispod, u polju za Primarni redoslijed, bez obzira na kategoriju.
 • 'Naslov (A-Z)': Prvo slaže sadržaje po kategorijama, u A-Z redoslijedu, pa tek onda po Primarnom redoslijedu definiranom ispod.
 • 'Naslov Z-A': Prvo slaže sadržaje po kategorijama, u Z-A redoslijedu, pa tek onda po Primarnom redoslijedu definiranom ispod.
 • 'Po redu unosa': Prvo slaže sadržaje po redoslijedu kategorija koji je definiran u Upravljanju kategorijama (Sadržaj ->Kategorije), pa tek onda po Primarnom redoslijedu definiranom ispod.

Primarni redoslijed: Kontrolira redoslijed prikazivanja sadržaja. Prioritet imaju postavke iz Redoslijeda kategorija koje su opisane iznad. U ovom padajućem popisu možete odabrati jednu od slijedećih opcija:

 • 'Default': Slaže sadržaje prema postavkama za pojedinu sekciju iz Sadržaj [sekcija: Naslov-sekcije] (Sadržaj ->Sadržaji po sekciji).
 • 'Prvo najstarije': Slaže sadržaje po kronološkom redoslijedu, sa najstarijim sadržajima na prvom mjestu.
  'Prvo najnovije': Slaže sadržaje po kronološkom redoslijedu, sa najnovijim sadržajima na prvom mjestu.
 • 'Naslov A-Z': Slaže sadržaje po naslovu, po A-Z redoslijedu.
 • 'Naslov Z-A': Slaže sadržaje po naslovu, po Z-A redoslijedu.
 • 'Autor A-Z': Slaže sadržaje po autoru, po A-Z redoslijedu.
 • 'Autor Z-A': Slaže sadržaje po autoru, po Z-A redoslijedu.
 • 'Prvo najpopularnije': Slaže sadržaje po broju posjeta, sadržaji sa najviše posjeta su na prvom mjestu.
 • 'Prvo najmanje Popularno': Slaže sadržaje po broju posjeta, najslabije posjećeni sadržaji su na prvom mjestu.
 • 'Po redu Unosa': Slaže sadržaje po redu unosa na stranice.

Navigacijska traka: Skriva, prikazuje ili postavlja oznake broja stranica na 'auto'. Oznaka stranice prikazuje linkove za druge stranice istog sadržaja (kao npr. << Prva < Prethodna 1 2 Slijedeća > Posljednja >> ).

Oznaka stranice: Skriva ili prikazuje informacije o Navigacijskoj traci (broj sadržaja koji će se prikazati na stranici, kao npr. 'Rezultati 1-6 od 6').

mosSlike: Skriva ili prikazuje slike. Ove slike definirane su za svaki sadržaj pojedinačno.

Opis: Skriva/Prikazuje opis kategorije.

Slika u opisu: Skriva/Prikazuje sliku u Opisu.

Naziv Kategorije: Skriva ili prikazuje naziv kategorije kojoj pripada pojedini sadržaj. Ako je ova opcija uključena, naslov kategorije svakog sadržaja prikazati će se ispod Naslova sadržaja na naslovnici.

Kategorija kao Link: Omogućava vam da svaki naslov kategorije bude link. Primjenjuje se samo ako se Naziv Kategorije prikazuje (kao što je opisano iznad, ako je ta opcija postavljena na 'Prikaži.'

Naslovi sadržaja: Skriva ili prikazuje naslove sadržaja na stranici.

Za svaku od slijedećih devet opcija prikazanih ispod možete koristiti opcije definirane u postavkama Globalne konfiguracije (Stranice -> Globalna Konfiguracija) tako što će te odabrati opciju 'Globalno' ili možete zaobići Globalnu Konfiguraciju odabirom opcija 'Da' ili 'Ne.' Ako ovdje zaobiđete postavke Globalne Konfiguracije, to neće utjecati na same postavke Globalne Konfiguracije te samim time neće utjecati na postavke ostalih stranica.
Linkani Naslovi: Omogućava vam da prikažete naslove sadržaja kao linkove. Link će voditi na stranicu sa sadržajem.

Opširnije: Sakrij ili prikaži 'Opširnije?‰' link koji se pojavljuje nakon Uvodnog teksta na naslovnici. Link će voditi na stranicu sa cijelim sadržajem.

Ocjenjivanje: Skriva ili prikazuje ocjene koje su korisnici dali sadržaju.

Autor: Sakrij ili prikaži ime autora sadržaja.

Kreirano: Sakrij ili prikaži datum i vrijeme kada je sadržaj kreiran.

Zadnja Izmjena: Sakrij ili prikaži datum i vrijeme posljednjih izmjena sadržaja.

PDF Ikona: Sakrij ili prikaži ikonu i link za PDF verziju sadržaja.

Ispis Ikona: Sakrij ili prikaži ikonu i link za format sadržaja prikladan za ispis.

Email Ikona: Sakrij ili prikaži ikonu i link za stranicu koja omogućava korisnicima da pošalju sadržaj drugima putem e-maila.

Zadnja Promjena ( subota, 20 svibnja 2006 )
 
[ Natrag ]