Wrapper Ispis E-mail
Prijevod: Tanja   

 --

Izbornička stavka Wrapper kreira stranicu koja umotava vanjsku/eksternu web stranicu u vaš website. Ta vanjska web stranica umeće se u vaš predložak kao 'ugrađeni okvir' koji se naziva i Iframe. Ovo je korisno za prikazivanje tuđih web stranica ali i za prikazivanje DHTML stranica koje ste kreirali sa specijaliziranim Web Editorom, zato jer bi bilo teško/nemoguće kreirati ih pomoću Joomla editora. Wrapper vam također omogućava da u vaše web stranice integrirate razne neovisne skripte (galerije, direktorije,..).

Detalji:
Ime : Upišite ime izborničke stavke kako će se prikazivati u izborniku vaših stranica.

Wrapper Link : Upišite željeni URL.

URL : URL će se prikazati nakon što kliknete na Primjeni/Spremi ikonu.

Roditelj : Odaberite 'Top' ako želite da se vaš novi link nalazi na nivou primarne navigacije. Možete ovaj link staviti i pod neku izborničku stavku izbornika, kao pod-stavku, tako što će te tu izborničku stavku odabrati kao Roditelja.

Redoslijed: Joomla uvijek dodaje nove izborničke stavke na posljednje mjesto izbornika. Redoslijed možete mjenjati naknadno, prilikom uređivanja izbornika. Na padajućem popisu odaberite izborničku stavku nakon koje će se prikazivati vaša nova stavka.

Pristupni Nivo: Određuje tko će imati pristup ovom sadržaju.

Objavljeno: Određuje da li će izbornička stavka biti objavljena ili ne. Prema standardnim postavkama, nova izbornička stavka uvijek je objavljena.


Parametri:
Ikona: Omogućava vam da odaberete ikonu koja će se prikazivati sa lijeve ili desne strane izborničke stavke. Ikona mora biti pohranjena u direktorij /images/stories. Nadalje, da bi se ikona prikazivala, parametar 'Izborničke Ikone' u Moduli -> Moduli -> [naziv-izbornika] treba biti postavljen na opciju 'Da'.

CSS Sufiks: Omogućava vam kreiranje posebnog stila stranica. Sufiks kojeg upišete automatski će se dodati CSS klasama za ovu stranicu.

Natrag dugme: Određuje da li će se prikazivati ili sakriti tekst link "Natrag" koji se pojavljuje na dnu stranice, a koji vraća korisnike na prethodno posjećenu stranicu. Padajući popis omogućava vam odabir opcije 'Globalno' koja određuje da će se koristiti postavke koje ste definirali u Globalnoj Konfiguraciji stranica('Sakrij' ili 'Prikaži').

Naslov Stranice : Prikaži/Sakrij naslov stranice.

Naslov Stranice: Upišite tekst koji će se prikazivati na vrhu stranice. Ako ostavite prazno, prikazivati će se ime izbornika.

Scroll Trake: Određuje da li će se dodati vodoravna i okomita scroll traka. 'Ne' znači da se traka neće prikazivati čak i ako je sadržaj veći od onog koji stane u ugrađeni okvir, 'Da' znači da će se trake uvijek koristiti, čak i ako sadržaj ne prelazi ugrađeni okvir, a 'Auto' znači da će se trake prikazivati samo kada je to potrebno.

Širina: Upišite širinu Iframe prozora, u pixelima ili postotku. Postotak je relativan u odnosu na html element u kojeg je u predlošku smješten <?php include_once("mainbody.php"); ?> tag.

Visina: Upišite visinu Iframe prozora, u pixelima ili postotku (vidi gore).

Auto Visina: Određuje da li je visina Wrapper stranice određena veličinom vanjske/eksterne web stranice.

Automatsko http:// : Određuje da li se automatski dodaje 'http://' za URL kojeg upisujete u Wrapper Link polje u Detaljima. Ako je postavljeno na 'Ne,' onda morate upisati 'http://' ili 'https://' na početku URL koda u Wrapper Link polju, inače će se link u Wrapper Link polju tretirati kao link relativan u odnosu na URL vaših Joomla web stranica.

Zadnja Promjena ( ponedjeljak, 22 svibnja 2006 )
 
[ Natrag ]